leer en tasjes

Na die eerste tas, zie een eerder blog, heeft het werken met leer me niet meer losgelaten. De briletui’s zijn de aanzet tot grotere items. De eerste hoed bekleden met leer was de volgende stap. In de tussentijd ben ik aan de slag gegaan met het maken van tassen. Hele kleine tasjes en wat grotere.

In de komende blog’s zal ik daarover wat meer laten zien.

Eerst maar eens de kleintjes. Ik bedacht me dat ik met het maken van tassen beter klein kon beginnen. Je hebt voor kleine tassen niet veel leer nodig en als het mislukt, dan is dat jammer. Dus aan de slag…

Toen kwam het moment dat ik vormen wou maken. Op zoek dus naar een mal, in dit geval de deksels van koffieblikken (zonder naam, maar die blikken die ik overal voor gebruik). Leuke tas geworden, maar niet erg handig.

Trends, daar ben ik niet zo van, ik vind iets leuk of niet. Soms past een trend bij me, of kom ik er jaren later achter dat die trend van drie jaar terug toch erg leuk was. Zo ook met kleine tasjes. Op pinterest kwam ik bij mijn zoektocht naar vormen en modellen, ook kleine tasjes tegen. Tja, dan heb je dus ook nog voorbeelden en inspiratie. Een project op zichzelf, nog niet afgerond, want er is nog zoveel te testen en te maken…..