rood, de kleur van…

Rood is de kleur van levenslust en veerkracht. Het is de kleur van liefde, passie en moed. …. een mooie uitdaging voor mijzelf.

Nog net voor de carnaval heb ik een paar fijne adressen bezocht voor materiaal en materieel. Vol levenslust. Ik blijf in bouwtermen praten en denken, dat gaat nooit meer weg denk ik.

Dus na een korte vakantie en een flinke griep, werd het tijd om aan de slag te gaan. Veerkracht geeft macht.

Het idee hoe de eerste hoed te maken met mijn prachtige nieuwe hoedenmal stond vast. Mijn atelier lekker opgeruimd en alle spullen bij elkaar gezocht. Het kant kleurde perfect bij het nieuwe rode vilt. Voor het stomen van het vilt een nieuwe methode gebruikt en voor het drogen gezocht naar een manier om speldenprikken te voorkomen. Nu nog bedenken hoe de rand te maken! Een mooie foamplaat had ik liggen, en daarin heb ik kleine nagels gespijkerd. Hier rondom kon ik de staaldraad en het kant mooi op spanning brengen.

Toen was er moed nodig. Knippen in die mooie strak gespannen kanten rand. Maar het is gelukt, in werkelijkheid veel mooier dan op de foto.

Dat is mijn passie, werken met verschillende materialen en technieken om een prachtige hoed te maken, een rode hoed vol liefde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.