ateliermiddag nummer twee

Heerlijk om op maandag op facebook te zetten: “Morgenmiddag weer verder werken aan mijn dames-herenhoedje, in de la rechtsonder ligt het gestreepte lint dat ik wil gebruiken. Samen met Wil Kelfkens, die vandaag haar verjaardag viert. Proficiat Wil!”
En dan de middag zelf, mooi op tijd bij Wil, die er ook zin in heeft. Onderweg even bijpraten, benieuwd naar wat de dag ons heeft te brengen. Nog even een foto gemaakt met het Tl-licht aan, want gebleken is dat de foto’s met de prachtige verlichting van Roel, in de praktijk wat geel zijn. Het zij zo!
Het begin is rustig, we hebben zelfs tijd om even naar de opbouw van de tentoonstelling van Ans Verdijk te kijken. Heel bijzonder en erg mooi gaat dat worden. Bezoekers wordt aangeraden de hele middag te reserveren voor museum de Kantfabriek met twee prachtige wisseltentoonstellingen vanaf 4 oktober.
Ik ga ook nog even met vrijwilliger Hilda praten, die de boekingen doet voor de groepen. Morgen even op een rijtje zetten, en kijken wat we kunnen betekenen. Tineke heeft nog een verzoek voor het weverij museum, om ook via die kant hoedjesdag te promoten.
En dan denken we tijd te hebben om verder te werken met onze kantjes.
IMG_5868   IMG_5876
Leuke gesprekken met de bezoekers, waarvan menigeen ook naar Max heeft gekeken. En steeds draait het gesprek weer uit op het al dan niet vaker dragen van een hoed. Gewoon doen, is niet het antwoord! Gewoon DURVEN doen, dat is het!
En zo vliegt de tijd en beginnen we al langzaamaan op te ruimen als de laatste rondleiding bij ons arriveert. De Duitse mevrouw is zeer geïnteresseerd en haar verzoek om een hoed te passen, lijkt vanuit werkelijk interesse om over te gaan tot aanschaf. Ik leg nog even uit dat we niet iedereen willen laten passen, omdat er toch altijd gebruikssporen (make-up) kunnen achterblijven, maar mevrouw weet het zeker, de W01 wil ze graag passen.
En soms gaat het dan zo, één-twee-drie, verkocht. Super voor Wil, geweldige aanwinst voor mevrouw, beiden zijn blij….. een mooie atelierdag.
collage