delen is verbinden

Een bijeenkomst of cursus waren “vroeger” de manieren en de plekken om met gelijkgestemden te praten over je passie, andermans creaties te bestuderen en technieken te leren. Hoe anders is de wereld eruit gaan zien in de afgelopen twee jaar. Het worldwideweb, facebook, instagram, twitter, tiktok, zoom, teams en wat hebben we nog meer… Natuurlijk de telefoon, de mail, de krant en onze tijdschriften.

Met het plaatsen van artikeltjes, foto’s en het volgen van online clinics, delen we onze ideeën en doen verslag van onze ervaringen. De wereld staat niet stil. We blijven onze grenzen verleggen. Australië lijkt ineens heel dichtbij als je zoomcontacten hebt of online workshops volgt.

Alleen ophalen van informatie kan natuurlijk, en iedereen is daar vrij in. Maar het delen van je hobby of professie op social media is veel, veel meer dan laten zien wat je kunt. Het is halen en brengen van ideeën over de hele wereld, contacten maken en onderhouden en positiviteit en enthousiasme delen. Delen is verbinden!

Voor mij nog de uitdaging om tweetalige verslagjes te maken.